Зоран Јовановски: А ИМА ЛИ КАЗНА ЗА ГОВОР НА ОМРАЗА ПРОТИВ СОПСТВЕНИОТ НАРОД И ДРЖАВА?

Некогашниот потпретседател на СДСМ Зоран Јовановски, преку статус на ФБ ја коментира најавата на премиерот дека ќе се казнува говор на омраза против странски народ.


- Гледам ќе се казнувал говор на омраза против странски народи и држави. А, има ли казна за говор на омраза против сопствениот народ и држава?


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum