ЖECТОКА PACПРАВА ВО КРИЗНИОТ ШТАБ: Членовите се скаpaa околу полициcкиoт час

Жестока дебата се случуваше денес во Кризниот штаб околу предлогот на Комисијата за заразни болести да се воведе ограничување на движењето во критичните градови од 22:00 до 5:00 часот.


Алсат од извори во Штабот дознава дека повеќето од членовите биле против таквиот предлог. Според аргументите, ова ограничување не може да има контра ефект.


Огромното мнозинство на вработените сметаат дека треба да се преземат мерки за да се носат маски насекаде (вклучително и местата на отворено).


Во 14:00 часот, Владата мора да донесе одлука за предлогот. Наши извори велат дека вжештена дебата се очекува и во Владата.


Извор: АлсатМ infomax.mk

83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum