Зелениот вулкан на Исланд и планината Маелифел

Вака изгледа зелениот вулкан на Исланд. Планината Маелифел (изгасен вулкан) гордо се крева над црниот вулкански песок кој покрива се околу неа. На Исланд можат да се пронајдат 130 вулкани, а последната ерупција се случила во 2010 година.🇮🇸


29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum