Заев за Каракачанов: Аман брату, немој толку да не сакаш

Бојко Борисов е против блокада на Македонија, затоа што тој е отсјај на својот народ, но секако тој има и коалициски партнери, вели премиерот Зоран Заев во интервју за Дојче Веле.


-Јас често го слушам мојот добар пријател Каракачанов. И тврдам дека тој ја сака Македонија, но некојпат на погрешен начин ја сака Македонија. Му го имам тоа и нему кажано. Тоа е како што велат „аман брату, немој толку да не сакаш“. Значи тој ја сака Македонија, но на погрешен начин. Треба да продолжи да ја сака, но и да покаже дека тоа што нему му тежи и му е проблем, како што вели, Блгарски Македонец, тоа се решава – вели Заев.

извор: fokus.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum