Заев за Историјата: Фузирањето значи ефикасност намалување на наставни содржини кои што се вишок

Зоран Заев продолжува и натаму да ја шокира македонската јавност со своите политики. На денешната прес конференција на премиерот тој истакна дека фузирањето на предметите во училиштата се користи за да се отстранат од образованието кои се небитни и вишок. Дополнително Заев испрати порака до наставниците дека не е важно што некои од нив може да останат без работа туку дека важни се учениците.


- Фузирањето значи ефикасност намалување на наставни содржини кои што се вишок и не им се потребни со цел да добијат дополнително можност за општествени и социјални дејности во школскиот ден, односно периодот од денот кој што децата го поминуваат во училиштата, вели Заев.


извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum