Вулин: Зошто министерката Шекеринска не се слика со кукаст крст (СВАСТИКА)

БЕЛГРАД - Министерот за одбрана Александар Вулин изјави денес дека позирајќи под симболите на т.н. ОВК, како што направи министерката за одбрана на Северна Македонија, Радмила Шекеринска, како и нејзиното објаснување да им се служи на граѓаните на тој начин, не е помалку лицемерно отколку некој што се фотографира под знамето на Исламската држава и зборува за религиска толеранција.


„Фотографирањето под знамето на таканаречената ОВК и да се каже дека е неважна иконографија е како фотографирање под знамето на Независната држава Хрватска и да се каже дека тоа е ретро моден тренд“, рече Вулин.


„Ако поминувањето на времето е доволна оправданост да се заборави сè и дека знамињата под кои се извршени злосторствата веќе не се важни, тогаш прашувам зошто министерката Шекеринска не би се сликала под свастика и објасни дека поминаа 75 години од вооружениот конфликт и сега е време за добро управување “, рече министерот Вулин и се наведува во огласот.

извор: rtv.rs

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum