Вториот човек на Комисијата за заразни болести не знае како се носи маска

Вториот човек на Комисијата за заразни болести Жарко Караџовски, кој скоро секојдневно го гледаме на прес конференциите на Министерство за здравство, заприметуваме како се почесто е без маска на своето лице, а тој самиот е оној кој настојува маските да бидат задолжителни за граѓаните.

На социјалните мрежи кружи слика каде се забележува Жарко Караџовски како маската ја има ставено само на уста, а не и на нос. Која е логиката на носење маска доколку вашиот нос не е покриен? Дали Комисијата за заразни болести воопшто ги почитува мерките кој тие се залагаат да бидат донесени за ограничување на слободата на граѓаните?


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum