Возови на смртта - новата книга на академик Зоран Пејковски


Почитувани мои иако со задоцнување од шест месеци, сепак во солидниот број на книжевно-драмски, прозни, поетски,сценско-драмски, преведувачки, публицистички и научни остварувања се најде и 41-та книга „Возови на смртта“ (поезија), рецензенти се проф. д-р Венко Андоновски и безвремениот поет и професор Славе Ѓорго Димоски, а ја објави Издавачката куќа „Паблишер“ од Скопје.“ - напиша Зоран Пејковски на својот Фејсбук профил.


29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum