Во Словенија наврна 70 сантиметри снег

Во Словенија, кај Кредарица, тамошната највисоко позиционирана метеоролошка станица, денеска се измерени 70 сантиметри снег.

Кредарица се наоѓа на 2.514 метри надморска височина, и иако се приближува летото, овој планински врв е покриен со снег.

извор: makfax.com.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum