(ВИДЕО) Во Велес повикаа на Џихат-Алах Егбер ОЈО не виде кривично дело но за Агатангел ќе има!

„Ако некој го навредува нашиот господар и пратеник, ние ќе бидеме револтирани на овој случај и ќе правиме се како што ни е должност според Коранот. Ако ова се повтори уште еднаш, ние заедно ќе можеме да војуваме против овие луѓе кои го прават тоа“, вели вториот говорник, кој повикува на Џихад, односно да војуваат во името на Алах.

Настанот се случи вчера, а според видеото, насобраните верници на неколку пати во текот на говорите извикуваа „Алаху екбер“.

Со цел утврдување на факти во предметот и евентуална кривична одговорност, соопшти денеска Јавното обвинителство на Република Македонија, велешкото Обвинителство даде насоки на СВР Велес за обезбедување податоци во однос на стореното дело и испитување на околностите дали содржи обележја на кривично дело, како и во поглед на почитувањето на мерките што се определени од страна на Владата на Република Македонија.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum