(ВИДЕО)Во МАКЕДОНИЈА се купува гласови со брашно и шеќер за време на епидемија од КОВИД19

За време на епидемија од КОВИД19 без да се почитуваат основните препораки на здравствените работници во Македонија се случува поткуп на социјално загрозените категории на граѓани во 2020 година.


Во 21 век уште некои категории на граѓани се уценуваат и третираат како просјаци се фотографираат и снимаат со функционери од Владата и за килограм брашно за возврат го продаваат својот глас.


83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum