(ВИДЕО) Тутунарите на протест: Блокиран патот Прилеп-Битола, не отстапуваат од нивните барања


Власта и министерството за земјоделие речиси никако да ја слушне маката на тутунарите.

Тие останаа глуви и слепи на сите барања до сега од страна на тутунарите од цената земја, особено за тутунарите од Прилепско битолскиот регион.


Тие денеска во знак на револт излегоа и на протест блокирајќи го патниот правец Прилеп-Битола.


Тутунарите инаку бараат реална откупна цена, а досега се откупени само три проценти од 23 илјади тони тутун, по ниска цена.


Велат дека нема да отстапат од нивните барања.


извор: kurir.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum