(ВИДЕО) Разговор снимен при вооружениот напад кај Гошинце кој се случи 2015 година

#Следиме разговори снимени при вооружениот напад кај Гошинце кој се случи на 21 април 2015 година, за време на политичката криза во државата, кога вооружена група од околу 40-тина лица, преставени како припадници на албанската сепаратистичка организација Ослободителна народна армија (ОНА), околу 2:30 часот утрото ја нападнаа караулата на македонската Гранична полиција, сместена во близина на селото Гошинце.

Прочитајте интегрално што велат тие:

-Како е, се е ок?

– Војната треба да ја направиме чиста, последна забелешка од полицаецот албанец Сади Фали. Во нивната куќа им простуваат на овој македонецот, му ставаат до знаење дека сите сили како во полицијата така и во армијата на Македонија ако не ја остават работата имаат куршум од тука. Разбираш?! Со албанци сте тук, вели упативајќи жестоки навреди. -Ги заклучивте? – Дајми го теллефонот да на тој мајмунот. Земете му ги телефоните. – Е Риразај овој ми е најубавиот роденден во мојот живот. – Честитки и никогаш во животот подобар роденден не сум славел. – И јас. Ова е најсрекниот ден во мојот живот што ги земавме лошите, ова е Албанија. – Ова е Албанија, ова е наша земја. Тие дојдоа кај нас ови и со нашите албански сестри, со крвоппијците Македонци што сакаат по еден куршум но и друго. Ишала да не излезат веќе со овие, затоа што заслужуваат, знаат тие што заслужуваат. Крени глава ти. А и не знаат албански. знаеш дека оваа земја е Албанија. – Овој пат ке му простиме. – А, ниту еден збор не знаеш албански? Зборувај албански, тука имаш тројца албанци. Зборувај албански.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum