(ВИДЕО) Путин се нурна во ледената вода за Водици

Рускиот претседател Владимир Путин учествуваше во традиционалното пливање по крстот, ритуал што го повторува секоја година на 19 јануари по повод Водици.


Путин се искапи во езерото Селигер, околу 250 милји северно од Москва, согласно традицијата на православниот христијански ритуал што го означува крштевањето на Исус.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum