(ВИДЕО) ОТКРИЕНА Е ПЛАНИНА СО ЗЛАТО ВО КОНГО: Луѓето се натпреваруваа кој ќе ископа повеќе


Откриена е планина со злато во Конго, што ги натера жителите да копаат со лопати, но и со раце.


Локалното население во Коњи Лухихи, во провинцијата Јужен Киву во Конго, открило злато на почвата на планината. Оваа планина има околу 60-90 проценти златна почва. Кога дознале за „златната планина“, локалното население се упатило кон неа со лопати. Луѓето буквално се натпреваруваат да најдат повеќе злато. Селаните ја однеле земјата дома за да го извадат златото откако ја измиле.

Видеото можете да го видите овде.извор: faktor.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum