(Видео) He caмо истopија, учениците нема да учaт нитy гeoгpaфија, физикa, xeмија и биологиja

Cе менува настанавата програма во основното образование, ќе се укинуваат предметите, историја, географија, физика, хемија и биологија.

На ваквата најава има низа на остри реакции, царовска потврди дека наместо посебни предмети истите ќе бидат категоризирани во природни и општествени науки.


-Концепцијата е навистина развојна се базира на истражувања, домашни и меѓународни, но исто така се базира и на анализа постојни светски добропоставени концепции за основно образование кои даваат одлични резултати кај учениците. И ваквиот интегриран пристап на наставни предмети во еден како главни носечки и правото на изборни и вон наставни предмети го има секаде во светот, вели Царовска.


извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum