(Видео) Kapaкачанов: Македонија може да биде албанска провинција или дел од бугарската држава

Лидерот на бугарската ВМРО-БНД, министер за одбрана и вицепремиер има(л) јасна визија за Македонија.


Во постара емисија во шоуто на бугарскиот националист Слави Трифонов кој сега има политичка партија иднината на Македонија ја гледа како албанска провинција или како дел од бугарската држава прекункија ќе стане членка на ЕУ.


Каракачанов кој е еден од главните бугарски фактори во решавање на спорот со Македонија никогаш не го негирал или повлекол ова тврдење.

Линк од видеото.извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum