Ванковска: На Филипче му умираат луѓе од Ковид-19, а него до џоинт му дошло


На овој луѓе му умираат од пнеумонии и ковид-19, ама затоа до џоинтот му дошло! Ќе си умрам!, напиша професорката Билјана Ванковска на својот Фејсбук профил за изјавата на министерот за здравство Венко Филипче кој во емисијата „360“ на Алсат кажа дека извозот на канабис ќе донесе бенефит и за пациентите.

Еве, Мила веднаш нека воведе и слободна консумација и едукација за добрите страни на марихуаната во „општествени науки, и особено во граѓанско образование – бидеји НАТО и џоинт одат ептен добро во комбинација“, додава таа.

Ванковска вели дека нема ништо против декриминализација на некои нешта што и се туѓи, ама кога, како што велеи, политичари среде ковид-19 и сиромаштија навиваат за вакви небулози и се раѓа гнев зошто тоа го прават од личен интерес.извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum