Уставните судии се правдаат за платите, ни дозволија амбасадорите на ЕУ и САД (ВИДЕО)

Уставниот суд се јави. Додатокот за плата од екстра 35% го донеле сами преку интервенција во Деловникот за работа. Покачувањето било за да се зацементирала самостојноста и независноста на Уставен, а судиите да добијат статус кој бил соодветен на нивната одговорност.


извор: alsat.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum