Успешна донацијата за реконструкција на СВЕТИОТ КРСТ НАД БИТОЛА !!!

ДЕЈАН ЈАНКУЛОВСКИ: Голема е радоста што ќе ја споделам со вас... Донацијата што беше за големиот Свет Крст над градот Битола кој е во непосредна близина на манастирот Св. Јован Богослов е успешна!!!

Собрани се сите потрени средства за реконструкција на Крстот.


На ден 21.07.2020 Вторник во 16 часот со богослужба почнува реконструкцијата на Светиот Крст. Сите кои сакаат да присуствуваат на богосчужба или оние кои можат да помогнат сите се добредојдени.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum