УЧЕНИЧКА КНИШКА ОД 1947: Децата во Пиринска Македонија покрај бугарски учеле и македонски јазик

„Нашите дечиња учеле македонски јазик и добивале оценка по истиот предмет. Македонските историчари треба погласно да зборуваат за овие работи, ова е голем историски доказ, оти нели денес бугарите велат дека македонскиот јазик не постои и дека ние сме еден ист народ што зборува на ист јазик. Епа ете, не било така“, напиша Јане Киров.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum