ТАЧИ ПРЕМИНАЛ ВО ЕВРЕИ? Непосредно пред заминување во Хаг, претседателот го направил ова... (фото)

Претседателот на Косово пред заминување во Хаг го примил Јоел Каплан, рабин од Албанија, заедно со делегација на новинари на еврејската зедница и бизнисмени од Њујорк.

- Разговаравме за косовската историја и односите меѓу Косово и Изреал, кои кулминираа со взаемно признавање и подготовка за воспоставување дипломатски односи, отварање амбнасада, како и за иднината на двете земјки, но и два народа – рекол Тачи.

Според неговите зборови, Каплан го одликувал со титула “почесен амбасадор на Косово“ за неговиот допринес во зближување на Изреал и Косово.

- Нашите народи ги поврзува заедничка работа, слобода и еднаквост, посветувајќи и се на историјата ќе продолжиме да работиме врз нив за да изградиме односи и заедничка соработка во сите сектори за добробит на сите – навел Тачи.


Може да го погледнете видеото на следниот линк Вечер.мк.

извор: vecer.mk29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum