Штетата по земјотресот во Хрватска е над 400 милиони евра

Според последните податоци, причинетата штета по земјотресот во Хрватска изнесува над 400 милиони евра, а оштетени се речиси девет илјади објекти.


Продолжуваат санациите и им се помага на загрозените. Пожарникарите дневно вршат санации на околу 200 куќи.


Голем број граѓани денови и ноќи и понатаму минуваат на отворено на ниските температури.


Црвениот крст соопшти дека преку нивната банкарска сметка за помош досега се донирани над 4,7 милиони евра.


Се поставуваат мобилни и камп-куќички, како и контејнери, за кои и понатаму постои огромна потреба.извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum