Состојба со коронавирус во државата

Состојбата во Македонија во врска со коронавирусот е следната:


1,518 заразени

992 излечени

85 смртни случаи

10,414 лица во самоизолација

1,105 под полициски надзор


Со оглед на податоците од веб-страната на ГДИ, во државата моментално има 552 лица заболени од коронавирус.

Скопје, Куманово, Прилеп и Тетово се едни од најризичните места во државата.

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum