СКАНДАЛ: Никола Димитров државата ја претставува како „Кабинет на МНР“

На онлајн средба помеѓу повеќе министерства за надворешни работи од различни држави, каде се разговараше за заедничка соработка за борба против пандемијата, додека сите претставници од другите држави како име за нивните онлајн акаунти ги потпишаа своите држави, Никола Димитров се имаше потпишано под името „Кабинет на МНР“.


„Со заедничка организација на двете министерства, денеска со мојот колега Дендиас бевме домаќини на министерска конференција на којашто онлајн ни гостуваа колегите од потесниот и од поширокиот регион, како и еврокомесарот Оливер Вархеји. Разговаравме за тесна соработка меѓу сите министерства за надворешни работи и Европската Унија за заеднички да се справиме со сите последици од пандемијата.“ - напиша Никола Димитров на својот Фејсбук профил.


29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum