Ceкoja чecт мoмци: Двajцa бpaќa oд велешко Башино ceлo ocтaнaa дa пoмaгaaт вo Петриња по зeмjoтpecoт

Александар (27) и Мартин (23) Маневски од велешко Башино Село, кои работат во местото Лошињ на истоимениот хрватски остров во Кварнерскиот Залив, наместо да заминат дома за Нова година и Божик, одлучиле да бидат во Петриња и да помагаат на настрадани од земјотресот од 29 декември, пренесе СДК.


„Човечки беше да отидеме и помогнеме на настраданите, поточно во санирањето на штетите од земјотресот. Денови за празнување има, но нема време за луѓето кои силно ја почувствуваа маката од земјотресот. Затоа, со брат ми одлучивме наместо дома да заминеме во Петриња“, вели Александар.


Заминале со 20-тина пријатели од градот Лошињ, работеле на уредување стан и да ги санираат неговите кровови, каде сега веќе се сместени две фамилии со мали деца.извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook