Се спрема ли повторно влез на струмичките камиони и машини во РЕК?

Најголемата набавка во историјата на РЕК за опрема и механизација од 19 милиони евра е поништен заради грешки во постапката. Алармиравме дека е утната постапката. Кажавме дека се оди без компас, не слушаа. Сега сите гледаат дека бевме во прао, но очигледно за власта побитно е камионите и машините на Вице да вртат и да испумпуваат милиони.


Дали постапката свесно се водеше незаконски за на крај пак да заврши со поништување и камионите на бате да вртат?


Сите факти во случајот водат до закчучокот дека се работи за однапред наштелувана работа.


Ковачевски мора да одговори:


1. Зошто за тендер од 19 милиони евра се доведе АД ЕЛЕМ да прави почетнички грешки при спроведување на постапката?


2. Зошто ваква голема набавка се спроведува преку РЕК Битола а не преку ДИРЕКЦИЈА, дали тоа е така зошто Васко има контрола и влијание вр членовите на комисијата во РЕК?


Апелираме до државните институции да не потклекнуваат на притисоци и да постапуваат согласно закон за сите тендерски постапки во Република Македонија!


Бизнисите на Вице не се пред интересот на државата. Ќе платиме милиони за изнајмување на механизација, а нема да купиме своја која ќе трае со години. Ова го може само со Зоран и бизнисите на бате.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum