СДСМ: Посветено креираме рестарт на економијата за поквалитетен живот за сите

СДСМ е посветен на креирање и реализација на мерки и политики, кои ќе обезбедат рестарт на македонската економија и поквалитетен живот за сите, соопшти денеска владејачката СДСМ.


Го објавуваме целото соопштение од Центарот за односи со јавноста на СДСМ:

Преку стратешката рамка „Акција 21“, Владата предводена од СДСМ оваа година се фокусира на развој и унапредување на инфраструктурата.


За реализација на капиталните инвестиции во делот на гасификација, железничка, патна и комуналната инфраструктура како и за изградба на социјални станови се предвидени 83 проценти од буџетот на Министерството за транспорт и врски.


За изградба и рехабилитација на 400 километри патишта низ целата држава се инвестираат 840 милиони евра.

За оваа година се обезбедени 937 милиони денари за изградба и реконструкција на канализациски и водоводни мрежи во општините, 615 милиони денари за изградба и санација на локални улици и патишта во општините


Со 35 милиони евра, средства добиени преку пренамена од ТАВ, ќе се финансираат 99 локални проекти во 75 општини.

Процесот на гасификација се реализира со одлично темпо. Гасоводот ја помина Битола и се гради кон Ресен и кон Тетово и Гостивар.


Инвестираме и во обезбедување домови за граѓаните од ранливите категории. Во изградба се вкупно 576 социјални станови низ целата држава.

СДСМ како одговорна партија и во 2021 година продолжува со инвестиции во капиталните проекти, со кои се поттикнува економскиот раст во државата, подобри услови за економијата и повисок стандард на сите граѓани.извор: denesen.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum