САД: Судот во Пенсилванија донесе одлука во корист на Трамп во врска со гласањето

Судот во Пенсилванија наредил државата да не ги брои гласачките ливчиња каде гласачите требало да дадат доказ за идентитетот, но тоа не го сториле до 9 ноември, пренесуваат американските медиуми.


Изборниот штаб на Трамп поднесе тужба до федералниот суд во Пенсилванија, со барање судот да го прекине прогласувањето на Џо Бајден за победник во таа држава.

Во тужбата се наведува дека системот за поштенско гласање во Пенсилванија не бил транспарентен и дека не бил предмет на проверки спроведени за време на гласањето на избирачкото место.


Според тврдењата на неговиот изборен штаб, властите во Пенсилванија со тоа го прекршиле Уставот.


извор: denesen.mk

83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum