Рycкоска, Ристocка и Пеливaнов не caкаат Миjaлков да оди во затвopcки пpитвop, ја повлекле жалбата

Обвинителката Вилма Рускоска заедно со обвинителите Ленче Ристоска и Трајче Пеливанов ја повлекле жалбата по одредениот куќен притвор на Сашо Мијалков со која бараа да му се одреди затворски притвор.


Информацијата ја потврдуваат и од Обвинителството. Засега нема објаснување зошто обвинителите се одлучиле за ваков чекор. Повлекувањето на жалбата значи дека Мијалков ќе остане во куќен притвор, oдносно нема да му се изрече затворски притвор.


Вилма Рускоска и Сашо Мијалков веќе еден час се во зградата на Обвинителството откако тој сам се пријави и од исчезнат стана достапен за органите за правдата.

Извор: А1 ОН а Рускоска вчера за „А1он“ кажа дека иако побарала затворски притвор, одобрен бил куќен притвор со мерка постојан видео надзор.Извор: А1 ОН INFOMAX.MK

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum