"Пукна бomбата“: Божиновски објави транскрипт од разговорот меѓу Заев и Александар Верушевски

Новинарот Зоран Божиновски на својот Фејсбук профил најави дека ќе објави аудио разговор помеѓу Александар Верушевски и Зоран Заев. Тема на разговорот ќе биде договор со Сашо Мијалков преку посредникот Верушевски, кој трабало да биде штета на Македонија.


Божиновски тврди дека разговорот бил воден во хотелот Парк во Струмица.


На денешното рочиште Божиновски предаде УСБ стик на кој тврди дека се наоѓа разговор помеѓу него и адвокатите Мики Вујиќ и Шврговски на кој се однесувале недолично. Иако Вујчиќ на наговор на Заев не сакаше да го земе стикот сепак се согласи и го зеде.извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum