Првиот пробен лет со СРЕБРЕН ЈОД во Македонија ќе се врши засејување на облаците

Започнува заштитата од град со авионско засејување на облаците. Денеска, министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Управата за хидрометеоролошки работи, Ивица Тодоровски, беа на спортскиот аеродром Стенковец, кадешто присуствуваваа на првиот пробен лет на авионите коишто ќе вршат засејување на облаците со сребрен јод.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum