Продолжи обновата и реконструкцијата на Св. ЈОВАН БОГОСЛОВ - Битола (ФОТО)

И денес продолжи обновата и реконструкцијата на Св. ЈОВАН БОГОСЛОВ над Битола, успешно беше поставен интернет и дел од безбедносниот систем кој во иднина треба да первенира вандализам во храмот каде строго ќе се интервенира и нема да се толерира испади на несовесни граѓани исто беше санирана дел од оградата.


Сите добронамерни граѓани кои сакаат да помогнат се добредојдени можете да не контактирате на телефонскиот број 076 684 671.


По повод раѓањето на Св. ЈОВАН КРСТИТЕЛ - ИВАНДЕН понеделник во 18:00 часот ќе се одржи богослужба во манастирот, отворена покана до сите православни граѓани. .


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum