ВИДЕО - Полицаецот во Битола претходно бил нападнат од Ромите


Во Македонија одсекогаш важела онаа „ ВИСТИНАТА ИМА ДВЕ СТРАНИ “.


Доста актуелниот случај на претходно видео каде што се гледаше дека полицаец од Битола при извршување на своите професионални работни задачи нападнал лице од Ромската заедница сепак има две страни.


На видеата кои што ви ги претставуваме точно се гледа почетокот на случајот како полицаецот бил НАЈПРВО НАПАДНАТ од страна на лицето во алкохолизирана состојба.


Видео 1:

Сите знаеме дека полицаецот беше доста осудуван за овој инцидент, но никој не образложи како тој навистина се случи. Мора да наведеме дека сообраќајната несреќа се случила непосредно после од овие исти лица кои во алкохолизирана состојба се обиделе да побегнат од полициските службеници но и непосредно после сообраќајната несреќа припадниците на полицијата биле навредувани (со пцовки) како и нападнати од страна на лицата во алкохолизирана состојба и обид да му го одземат полицискиот пендрак на еден од полицајците, при што на видеото можете да видите како полицискиот службеник е нападнат со удар во градите (погледнете видео).


Од страна на очевидци кои биле директно на настанот било констатирано дека пред Брзата помош најпрво му била укажана прва помош директно од полициските службеници. Лицата во алкохолизирана состојба после излегувањето од возилото се обиделе да му го одземат полицискиот пендрак на еден од полицајците. Со тоа што еден од Ромите се обидел со полицискиот пендрак да нанеси повреди на полицаецот, со што полицаецот врши обид да го онеспособи во понатамошно насилно однесување.


При обидот да побегнат направиле сообраќајна несреќа и мора да напоменеме дека на само 3 метри од местото на сообраќајната несреќа има сендвичара - место доста познато и прометно за битолчани. Што ако се случеше ако загинеа невини лица заради овие лица кој што очигледно го прекршија законот? Не заборавајте да СПОДЕЛИТЕ вистината да допре до секого!


Видео 2:


Очигледно кај нас секој прави што сака особено ако е припадник на некое од малцинствата во Република Македонија.


До кога ќе дозволиме прекршителите на законот во Македонија, измамниците, па дури и Убијците да не одговараат пред законот само затоа што се потпираат на национална малцинска основа?


Изминативе денови сме сведоци на напади во повеќе градови од страна на цивили врз полициски лица. Владеењето на законот во Македонија полека но сигурно се губи. Малцинствата се заштитени и кога го кршат законот. При секое кршење на законот наместо да одговараат тие се повикуваат на дискриминација.


Почитувани објавуваме три видеа со иста содржина каде може и да се долови моментот кога полицискиот службеник од Битола бил нападнат, пренесува ПОРТА МК.

Видео 3:

извор: portamk.wixsite.com

29060043_2016680208590936_36926234558838