Поповска за Филипче: Срамно е да му бацуваш рака на тој што те камшикува

Срамно е да му бацуваш рака на тој што те камшикува, пишува на Фејсбук, Лилјана Поповска од ДОМ, за министерот за здравство, Венко Филипче што ја посетува Бугарија.


„На бугарската влада е најдоброто да се даде и се молит, кој не ја тренираше и заклучи да се врати за напредок ??? Аман, луѓе, што правите? Боли понижба “, напиша Поповска.


Република Бугарија од секоја пракса на вакцини против Ковид 19, кои директно ги купуваат производителите, ако сакате да ги направите и на нивната земја. Ова утрово беше решено на владината седница во Софија каде што можеше да побараш и минимум за здравство, Венко Филипче. Со оваа одлука во нашата земја вакцини против Ковид 19 ќе стигне во исто време како и во останатите земји членки на Европската Унија.


извор: faktor.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum