Парите од анексот со ТАВ наместо за карго аеродром во Штип, Владата ќе ги додели на 75 општини

Усвоен е анексот на договор со ТАВ за активирање на средствата наменети за 99 инфраструктурни проекти за 75 општини. Ова е одлука од 33-та седница на Владата.


Владата вечерва ја има редовно 33-та седница на која е утврден текстот на Анексот на Договорот за концесија вклучена меѓу Република Северна Македонија и ТАВ Македонија ДООЕЛ, со кој практично е ставена во функција на функцијата за распределба на средствата што се предвидени за карго аеродром во штипско .


Сега финансискиот износ е пренесен за 99 инфраструктурни проекти за 75 општини во државата, како и за проширување на капацитетите на аеродромските згради во Скопје и Охрид.


извор: faktor.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum