Османи поддржува акциски план со временска рамка за Договорот со Бугарија

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи во вечерашното интервју на телевизија Телма го кажа својот став за тоа дали е прифатлив акциски план за спроведување на Договорот со Бугарија.


-Нашите позиции се принципиелци и правични. Преку создавање на доверба и враќање во рамките на Договорот да се надминат проблемите. Секое излегување од рамките на Договорот, го прави проблемот нејасен и создава анксиозност кај двете страни. Договорот е прецизен. Да се вратиме на Договорот и да му дадеме предвидливост. Ако треба да има акциски план кој ќе каже колку средби ќе имаат комисиите, кој ќе даде една временска динамика и кои теми ќе ги разговараме, да го направиме тоа. Бидејќи, во наш интерес е да се вратиме во Договорот. Историја во функција на приближување на народните од двете страни на границата, но не историјата во функција на ревидирање на идентитетот и идентитските атрибути, дециден е Османи.извор: fokus.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum