Околу 300 артилериски гранати од Првата светска војна пронајдени кај стадионот под „Тумбе кафе"


При градежни работи кај градскиот стадион во Битола, пронајден е поголем број на артилериски гранати од 75 милиметри кои датираат од Првата светска војна. Во текот на изминатите два дена пиротехничари од Дирекцијата за заштита од спасување имаат подигнато околу 300 гранати, а очекуваат дека бројката може да стигне до 1000.


извор: setaliste.com.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum