Oгромното срце: Пожарникар од Штип тргна за Хрватска, доброволно да помогне на настраданите

Штипскиот пожарникар Александар Ѓорѓиевски доброволно заминува да помогне по денешниот голем земјотрес што ја погоди Хрватска, за тоа тој на социјалните мрежи напиша:


Пошто никој не се јави за Хрватска си тргам сам до граница ме носи Stole Sterjov Штипски Таксист а од таму со автобус на Хисар во 5 часот тргам таму каде што сум потребен со чисто срце и Македонски манири.


Газдата на Хисар господ здравје да му даде картата до Хрватска кога слушна за што ја вадам ми овозможи бесплатен превоз БЛАГОДАРНОСТ хумани луѓе !


Бензинската Дади Компани исто се погрижи за таксистот и ми среди бесплатен превоз до граница БЛАГОДАРНОСТ хумани луѓе среќен сум ве има !

Александар Горгиевски29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum