Од печат излегува новата збирка песни „Остров во окото“ која е наградена со Антев златник 2020

Академик Зоран Пејковски се обрати по повод неговата збирка песни „Остров во окото“, која е наградена со наградата „Антев златник 2020“ од Меѓународната поетско - културна манифестација „Анте Поповски-Антево перо“:


Почитувани мои читатели и почитувачи повторно ми претставува задоволство да Ве информирам дека во издание на реномираната Издавачка куќа „ПНВ Публикации“ („PNV Publishing“) од Скопје, од печат излегува новата збирка песни „Остров во окото“, која е наградена со наградата „Антев златник 2020“ од Меѓународната поетско - културна манифестација „Анте Поповски-Антево перо“, во чест на творештвото на бардот на современата македонска поезија, Анте Поповски. Па досегашниот мој скромен придонес во книжевно - драмските, поетските, прозните, публицистичките и научните остварувања вкупната бројка ќе изнесува 48.29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum