Од oбразовниот систем на Мила Царовска издвојуваме: Тестови на српски јазик!

Образовниот процес е во целосен хаос иако министерката Мила Царовска претставува дека се е во ред. Состојбата е толку очајна, што децата во македонските училишта немаат ниту материјали за одредени теми на мајчин јазик, па им се даваат тестови на српски јазик.


Како што дознава КУРИР, во основното училиште „Лазо Ангеловски“ во Ново Лисиче, ова го добиле дечињата како дел од онлајн наставата.

Овој тест го добиле деца од четврто одделение.


извор: kurir.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum