Од нас малку од бога многу, да донираме за Св. ЈОВАН БОГОСЛОВ - Битола

Патот не донесе до големо духовно катче црквата св. Јован (германски гробишта) која е веќе неколку илјади пати мета на некои несовесни неодговорни граѓани кој сакаат да ја видат во лоша состојба и неколку пати беше ограбувана вандализирана. Св. Јован не повикува бара наша помош за да престанат ваквите појави и вандализмот да го спречиме во иднина да ја засилиме безбедноста на ова духовно катче и да се доизгради црквата (фасадата) да се изврши реконструкција на светиот крст кој е во непосредна близина на црквата. Ве молиме кој сака да ни помогне доколку сте во можност финансиски, матриално се ние добредојдено и од бога благословено да ги собереме потребните финансиски, матриални сретства и да го направиме ова духовно катче едно од најубавите места во Македонија, кој сака да поможи кој е во можност за повеќе информации нека не контактира и ќе добие писмено молитвено барање од страна на управниот одбор на манастирот Св. ЈОВАН БОГОСЛОВ- Битола.


Број на жиро сметка 500000000935010

Повеќе информации на тел. 076/684-671


Остануваме со надеж со позитивна мисла за побрзо да ги собереме потребните средства со ваша помош која ќе ни биде добредојдена за подобро функционирање на ова наше светилиште.


Ве поздравуваме со многу љубов слога ве поздравуваме со христијанскиот поздрав ХРИСТОС ПОМЕЃУ НАС, ЈЕ И ЌЕ БИДЕ !

ГОСПОД ДА НИЕ НАПОМОШ АМИН !


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum