„Њујорк Тајмс“- Најбрзо се шири короната во Maкедонија Хаити, Габон и Ел Салвадор"Њујорк Тајмс“ објави мапа од сите земји во светот каде што е присутна заразата со коронавирусот, но со првична цел – да се издвојат државите кои во моментов доживуваат засилен раст на заразени од ковид-19.

За жал, една од тие земји обележани со црвена боја е и нашата. Како што може да се забележи на мапата, Македонија е во друштво на Либија, на Ирак , Суринам, Габон и Ел Салвадор.

Речиси секоја земја во светот има коронавирус, покажува мапата. Сепак, многу држави продолжуваат и понатаму да се соочуваат со сè поголем број случаи на заразени со ковид-19. Најголеми жаришта има во Латинска Америка, во Африка, во Азија и на Блискиот исток“, пишува „Њујорк Тајмс“.

извор: republika.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum