Нови фотографии за лошата состојба во која се наоѓа Клиничката болница во Битола

Нови фотографии за условите во болницата во Битола кружат на социјалните мрежи, откако претходно имаше повеќе скандали со објавени слики од просторија во болницата каде што пациенти добиваат инфузија додека во соседните кревети лежат починати пациенти.


Исто неодамна пациент од болницата во видео прикажа какви се условите во одделение кое се наоѓа веднаш до ковид-центарот на болницата. Тој посебно се задржува на тоалетите каде што за да не капат фекалии на главите на пациентите додека извршуваат нужда е поставен чадор.29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum