Нова вонредна состојба во државата

По неколку часа консултации на седницата на Советот за безбедност, претседателот Стево Пендаровски соопшти дека донел одлука да прогласи нова вонредна состојба во траење од 14 дена, а не во траење од 30 дена како што побара Владата.


Преговорите на партиите за одење на избори е сеуште под знак прашалник. По оваа одлука на Пендаровски, може да постои можност за одржување на избори во Јули доколку специјалистите утврдат дека состојбата со коронавирусот во државата е подобрена.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum