Нов земјотрес вечерва во МакедонијаЗемјотрес со среден интензитет вечерва повторно е почувстуван на територија на Република Македонија. Имено, станува збор за земјотрес со јачина од 3.8 степени по Рихтер.

Епицентарот на земјотресот е во близина на Мавровското езеро, а го почувствувале жителите на околните градови – Тетово, Гостивар и Кичево.29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum