Носењето маски може да биде штетно, напоменува Вело Марковски

Д-р Вело Марковски, кој е професор на факултетот за медицински науки во вчерашната епизода на Детектор на Сител телевизија, на прашањето за да објасни во врска со носењето маски од страна на жителите, напоменува со следните зборови: „Носењето маски може да биде штетно за граѓаните“.

Многу светски научници излегоа со истиот став многу порано кажувајќи дека носење маска за подолг период е штетно за здравјето на граѓаните бидејќи таа собира бактерии.


Во Македонија се донесе во сила закон за секој кој ќе биди затекнат со не носење на маска ќе биде казнет во глоба од 20 евра.

83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum