Николовски, Груби и Филипче во тајна мисија избраа "банкар" за директор на Агенцијата за Филм

Владата во тајност го назначи досегашниот в.д. директор на Агенцијата за филм, Бојан Лазаревски, за редовен директор.


Тој претходно беше член на Управниот одбор, чиј мандат беше проследен со низа скандали, а сега вицепремиерите Николовски и Груби, како и министрите Филипче, Хоџа и Бесими оценија дека неговата апликација е најдобра


Пишува Катерина СМИЛЕВА БОЖИНОВСКАизвор: fokus.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum