Нема датум за ЕУ, дали ќе има вето од Бугарија?

Покрај долгогодишниот спор од страна на Грција за членство на Македонија во европското семејство, сега државата е загрозена од нов сосед за пречка на членството во Европската Унија. Многу европски медиуми говорат во врска со македонско-бугарскиот спор во однос на заедничката историја и најавуваат можен спор од страна на Бугарија за Македонија да не добие преговори за Европската Унија доколку не биде решен заедничкиот спор помеѓу двете држави.


Покрај менувањето на името, понижувачкиот договор за добрососедство на Бугарија, Македонија сеуште загрозена од своите соседи. Како што ни тргна како држава, и Естонија еден ден ќе дојде во потрага по нешто свое на нашата територија.


Дали политиките на Заев ќе овозможат распродажба на македонската историја, со главна точка на разговор војводата Гоце Делчев да биде евидентиран во историјата како бугарин? Останува да видиме.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum