Намалено тестирање за коронавирус?

Сите во државата сме среќни во врска со намалувањето на заразени лица од коронавирус. Но дали тоа означува крај на пандемијата во Македонија или пак некоја политичка игра е во прашање?


Во државата пред неколку недели секој ден се правеа преку 1000 тестови од каде излегуваа преку 50 заболени лица секој ден. Последната недела сведоци сме како во јавност се прикажуваат бројки на 20тина лица дневно пријавени како заболени од корона вирус, но овој пат помалце од 500 тестови се прават на ден, каде некој од деновите и 300 тестови.

За поголема драма од оваа случка, баш се погодува мигот кога се во прашање изборите во државата. Дали големите фактори во државата се борат за прикривање на заразени лица поради добивање на политички поени?

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum